WILDER FÖRSVARADE WBC PÅ TKO 5; HURD, BREAZEALE, VARGAS, ALVAREZ DITO SEGRARE I HELGEN

feb 26, 2017
boXning

IMG_2653
Deontay ”The Bronze Bomber” Wilder (38-0/37 KO) kom tillbaka till ringen efter åtta månaders uppehåll (skada) och försvarade WBC-VM-titeln mot Gerald ”El Gallo Negro” Washington (18-1-1/12 KO) i Legacy Arena i Birmingham, Alabama, USA och skulle ge svar på frågor om form och ringrost och framtid. Det blev en ganska avvaktande öppning från båda med Wilder ’stalking’ sin motståndare men denne svarade med snabba utfall och kombinationer och stal flertalet av de första fyra ronderna på en större aktivitet medan man började undra hur läget var för mästaren – tills denne dräpte till i femte ronden efter att prövat med långa högerslag som inte träffade rent .. och plötsligt slog in en stenhård kort höger och följde på med en vänsterkrok vilket skickade Washington i golvet! Han kom upp men var dåligt stridsberedd och i nästa attack helt övermannad och träffad tungt varpå ringdomare Michael Griffin gick in och bröt matchen på tiden 1:45. Det var ett imponerande avslut av ”Bronsbombaren”, men i övrigt gavs få svar.
Det var boxningsfest i Legacy och åtskilliga dignitärer på plats, bl a Evander Holyfield och Larry Holmes och WBO-kungen Joseph Parker – den senare studerandes sin potentielle motståndare vid ett framtida titelenande.
En nöjd Wilder efter matchen: ”Mina händer höll och jag har kvar min ’power’ .. jag boxades med tålamod och jag visste det skulle komma! Jag träffade efteråt Parker vid ringen och hälsade på honom, jag är en gentleman utanför ringen. Jag älskar boxning, men jag skall inte hålla på för länge, totalt tio år eller mindre, jag vill ena titlarna och försvara några gånger och sen lämnar jag!”

I den andra huvudmatchen i Legacy erövrade Jarrett Hurd (20-0/14 KO) det vakanta bältet om IBF-VM i lätt mellanvikt genom att slå ut Tony Harrison (24-2/20 KO), efter en tuff fight med en hel del ge och ta, med Hurd dominant mot slutet fram till en avgörande höger mot hakan i 9:e ronden som fällde Harrison rak lång .. han kom upp men kunde inte fortsätta, tid: 2.24.
På förmatchcardet kom förre VM-utmanaren i tungvikt Dominic Breazeale (18-1/16 KO – som föll mot Anthny Joshua förra sommaren – tillbaka till toppenskiktet med en hårt prövad KO på tuffe Izuagbe Ugonoh (17-1/14 KO) efter vad som blev ett verkligt ’krig’ – i en vild tredje rond slog Breazeale ner Ugonoh efter att själv varit groggy, blev sedan själv tungt nedslagen i fjärde men slog så ner Ugonoh igen i femte före han kunde avsluta med att slå ut afrikanen genom repen – där bröts matchen!

Tidigare på lördagen i Ice Arena i Hull, England blev Rey Vargas (29-0/22 KO) ny mästare i lätt fjädervikt, WBC-VM, då han besegrade Gavin McDonnell (16-1-2/4 KO) i en tät och tuff match där dock Vargas kunde dra ifrån till en hyggligt klar seger (117-111, 116-112, 114-114).
Först ut i helgen var man med WBC-VM-kvalet i lätt tungvikt i Videotron Center i Quebec City på fredagsnatten mellan redan tidigare nominerade utmanaren (till Adonis Stevenson) Eleider Alvarez (22-0/11 KO), som därmed riskerade allt i ett nytt avgörande kval mot Lucian Bute (32-4-1/25 KO) – det blev ett stenhårt uppgör där Bute jobbade sig till ett överläge och tycktes ha funnit rytm och metod, då han plötsligt knockades klockrent av Alvarez. Det var två distinkta högerträffar som avgjorde allt. Nu torde det istället för att Badou Jack-rivalen Bute skulle smita förbi till en ny stor VM-fight vara dags för exil-rumänen att vid 36 års ålder, efter en fin karriär, hänga handskarna på hyllan.