WILDER OCH BREAZEALE LOVAR KO – BÅDA TVÅ!

maj 16, 2019
boXning

Det har tänt till ordentligt senaste dagarna mellan de två tungviktsbestarna inför lördagens VM-möte (WBC) i Barclays Center i Brooklyn i New York, speciellt efter att

Dominic Breazeale i tisdags gick ut mycket tufft och lovade slå knockout på VM-kungen Deontay Wilder. ”Jag kan inte se att han har någon verklig fundamental skicklighet. Så jag ser inte hur han ska lyckas mot mig. Han har varit mästare i fyra år men har inte utvecklats det minsta. Har inte förändrat nåt. Allt han har är den där stora högernäven, men vi har alla en bra höger i tungviktstoppen. Vi kan allihop slå knockout. Så jag kommer in i den här fighten med mer boxningsskicklighet, är mer atletisk än han och är den starkare av oss två, så jag siktar på en riktigt fet knockout och nåt som kommer att göra stort intryck på mina fans! Missförstå mig inte, en seger är en seger, hur den än kommer, men det skulle vara så skönt att gå till sängs natten efter jag vunnit VM med en riktigt stor KO-vinst! En där vänstern sitter som den skall och högern kommer rakt in, och han går ner och ut! Och kommer inte upp!” Detta retade upp ”The Bronze Bomber” å det värsta, så på onsdagen kom han ut med ett eget uttalande om vad som väntar Breazeale. ”Så där snackar varenda motståndare jag haft. Varenda en av dem. Jag har hört det i tio år .. men han kommer att få känna på. Han kommer att få inse att han kliver in i ringen med mig. Han har boxat om titeln tidigare och då platsade han inte. Nu kliver han in till en verklig ’killer’. En som säger vad han tycker och menar vad han säger. Ingen kommer nånsin att stoppa mig, och det kommer han att få erfara på natten den 18 maj. Han kommer vara mycket nervös, och jag kommer att läsa av allt han tänker göra. Och jag har inget gott planerat för honom. Bara ’bad intentions’. Jag hoppas ni tål se på en utslagen kropp och blod. Det är vad som kommer ske med honom. Jag är den häftigaste tungviktaren i branschen. Punkt. Ingen kommer med mer drama och smärta än jag..!”

På onsdagen var Deontay Wilder gäst-avslutare på New Yorks Stock Exchange (Börsen) med uppdraget att slå klubban i klockan vid stängnings-ceremonin. Det gjorde tungviktskungen med besked – och klubban bröts itu! Efteråt försäkrades Wilder att detta bara innebär ’tur’.