WILDER OCH ORTIZ SKREV KONTRAKT OM VM

sep 21, 2017
boXning

Det har varit ganska så tyst en längre tid om ”den andra” VM-kungen i tungvikt, Deontay Wilder (38-0/37 KO), WBC-världsmästaren, som efter en längre tids skada kom tillbaka i februari i år och röjde undan Gerald Washington på fem ronder .. men sen dess har det varit en del snack men ingen ’verkstad’, trots att han då sa att han skulle bli mycket aktiv framöver. Nu är han dock på gång igen, och realiserar ett i omgångar uppsnackat möte mot WBA:s förre interim-mästare, fruktade exil-kubanen Luis ”The Real King Kong” Ortiz (27-0/23 KO), för en VM-kamp som nu blir av den 4/11 i Barclays Center i Brooklyn, New York. Det kan komma att bli en häftig tungviktsdrabbning!
”The Bronze Bomber” Wilder är 201 cm lång och väger ca 102 kg och har en räckvidd på 211 cm – han vann WBC-VM 2015, är nu 31 år och har försvarat titeln 5 gånger. ”King Kong” Ortiz är 193 cm lång, väger 109-110 kg och har en räckvidd på 213 cm. Han är 38 år gammal och tiden börjar bli knapp, men han har slagit allt som ställts framför honom och är nu framme vid målet. Båda har en del att säga om motståndare och match.
Wilder: ”Jag har väntat länge på det här ögonblicket och är glad över att tiden kommit för att ta itu med Luis Ortiz. Ortiz är lite av sportens ’boogeyman’ och jag är boxningens hårdaste puncher. Med oss två mot varann i ringen får ni en av de bästa tungviktsmatcherna på länge. Jag kommer att ena titlarna i viktklassen. Det är ett löfte. Detta är första steget. Vilken tungviktare som än står i min väg kommer att bli slagen knockout!”
Ortiz: ”Wilder har snackat mycket om mig och den här fighten. Jag är trött på att höra det. Jag gillar inte att snacka, jag vill göra mitt jobb i ringen, och det är vad jag tänker göra nu. Jag respekterar honom, jag vet att han slår hårt men det gör jag också. Det kommer att bli en riktigt bra fight. Jag kan knappt vänta på att få komma in i ringen och täppa till truten på honom inför alla i Barclays Center den 4 november!”
Wilder är ”den andre” tungviktskungen i så motto att Anthony Joshua (WBA & IBF) är ”den förste” och Joseph Parker (WBO) – som försvarar sin titel nu på lördag mot Hughie Fury – är ”den tredje”. ”AJ” Joshua är bokad för titelförsvar i Cardiff, Wales mot förre EM-kungen Kubrat Pulev den 28/10.