WILDER & ORTIZ PRESSMÖTE I LAS VEGAS

nov 22, 2019
boXning


WBC-VM-kungen i tungvikt Dentay Wilder och hans utmanare Luis ”King Kong” Ortiz höll en riktigt städad och ömsesidigt respektfull presskonferens på torsdagen i MGM Grand i Las Vegas, inför deras kommande urladdning på lördagsnatten i den pampiga arenan. Boxarna uttryckte sin uppskattning av motståndaren.

Wilder: ”Jag är bäst i världen och jag säger det med självförtroende. Med det sagt, så avser jag ge fansen vad de längtar efter, och det är en rafflande fight. Tungvikten har varit dyster en tid men nu är den ’eldfängd’ och jag avser hålla elden igång! Luis Ortiz är en av de allra bästa i världen, och en av de farligaste fighters i boxningen. Ingen av tio-i-topp-gänget vågar möta honom. De säger han är gammal, men om så vore skulle de väl ge sig på honom. Så nu blir det mitt jobb igen. Det var en ruskig fight första gången, och jag ska ändra lite på en del inför detta möte. Det är vad det handlar om, och jag kommer att vara på min absoluta topp på lördag. Han kommer att behöva vara helskärpt i tolv ronder, allt jag behöver vara är perfekt i tio sekunder. Så är det över!”

Ortiz: ”Jag gillar inte att förlora, men det fanns orsaker till att jag inte nådde mitt maximum förra gången. Det berodde på en trötthetsperiod. Hade jag kommit över det stadiet, så hade jag vunnit på knockout. Men det handlade enbart om trötthet, och nu har jag anpassat en hel del till detta nya försök, så nu kommer den bättre mannen vinna. Ni kommer få se det på lördag. Och ni kommer få se att det är jag!”