WILDER PÅ NATIONELL TV; KLITSCHKO PIKAR; FLOYDS PPV-FLOPP

sep 22, 2015
admin

wilder & wladUnder veckan som gick börjades ett ordkrigande mellan världens två VM-kungar i tungvikt, där den riktiga tungviktskungen Wladimir Klitschko (WBA/IBF/WBO/IBO/RING), på väg mot prima form inför sitt VM-försvar mot topprankade utmanaren Tyson Fury den 24/10, passade på att pika WBC-kungen Deontay Wilder för hans val av utmanare i (nödtorftigt rankade) Johann Duhaupas nu på lördag den 26/9 i Legacy Arena i Birmingham, Alabama. Klitschko tyckte det var fel att låta en okvalificerad utmanare få chansen om VM, om man som mästare menade allvar med sina titel-aspirationer. NU har Wilder reagerat hårt på detta: ”Jag tycker det är ett skrattretande argument, för det slår ju enbart på honom själv. Han har i åratal mött utmanare som man inte kunnat namnet på eller ens förstått vart de kommit ifrån. Det gör honom löjlig, inget annat.”

Wilders WBC-VM-försvar mot Duhaupas kommer att sändas på NBC, alltså över nationell TV, och blir därmed den första VM-matchen i tungvikt som det görs med sedan Larry Holmes mötte Carl Williams i maj 1985. Tillbaka på ”prime time teve”.

Samtidigt har nu något slags rapport kommit in från Mayweathers sista stora show – matchen mot Andre Berto förrförra helgen – där visserligen inte de sanktionerade tittar/försäljningssiffrorna ännu   tillkännagivits, men bransch-insiders har nu kommit ut med analys som pekar på 550.000 p-p-v-köp – en andra källa hävdar att det knappast var över 400.000 p-p-v – vilket pekar mot en verkligt tuff förlust för Showtime. De garanterade Floyd Mayweather 32 miljoner dollar i gage .. och om p-p-v-analysen är riktig gör i så fall TV-bolaget en riktigt dålig kväll.