WILDER VANN VILD FIGHT MOT ORTIZ ..! UZC, KOVALEV, BIVOL & BÖSEL VANN..

mar 04, 2018
boXning


Nattens stora tungviktsdrabbning i Barclays Center i Brooklyn, New York inför drygt 16.000 vilt jublande åskådare slutade med en dramatisk knock i tionde ronden! Då hade emellertid WBC-VM-kungen Deontay ”Bronze Bomber” Wilder (40-0/39 KO) hamnat i ett vilt slugger-krig vars make han inte tidigare upplevt och kommit tillbaka från förlustens rand för att vända allt till triumf! Det började mer offensivt från kubanske utmanaren Luis ”King Kong” Ortiz (28-1/24 KO) än väntat och även om det omaka paret – Wilder lång och gänglig med enorm räckvidd på sina 97 kg mot Ortiz, satt och massiv på 109 kg, south paw, med behov att pressa sig in för att kunna landa sina slag, båda valde att söka träffar på full armlängd. De inledande ronderna var relativt jämna med någon lätt dominans av Wilder, som dock var oren med flera långa swingar, men från fjärde ronden fick utmanaren bättre utdelning på sin press även om mästaren kontrade bra, speciellt mot slutet. Femte tycktes Ortiz vinna rätt klart men träffades hårt av en vild swing som tog i pannan och slog honom groggy, varför han under press tvingades ner för räkning – och därmed tappade ronden. Han kom dock bra tillbaka i sjätte och slutet av sjunde dominerade kubanen stort, då han flera gånger rammade hårt med vänstern och hade Wilder i bryderi och groggy och faktiskt illa ute i slutsekunderna – och även åttonde vann han stort. Wilder kom bra tillbaka i nionde av vad som nu utvecklats till ett drama, och i tionde fick han fäste med sin långa höger högt mot huvudet och lyckades fälla Ortiz! Ringdomare David Fields gav utmanaren räkning till ”8” då han nödtorftigt kom på benen och gav honom ytterligare sekunder att hämta sig på före ny start, men nu kom mästaren som en furie och drämde in både höger och vänster träff och avslutade med en stenhård uppercut som sänkte Ortiz tungt ..! Fields slopade räkning och bröt där omgående! TKO 10 på tiden 2:05.
Även uppbackningsfighten mellan Andre Dirrell (26-3/16 KO) vs Jose ”Bolivita” Uzcategui (27-2/23 KO) om IBF:s interim-titel i supermellanvikt slutade i förtid; här visade sig Dirrell inte kunna få bukt med den ovanligt långarmade mexikanen, som lade en stark på press på mästaren, och slog en påpasslig direkt höger genom Dirrells south paw-gard. Dirrel kontrade i mittenpartiet och tycktes nära nog kunna ta sig in i fighten efter att ha förlorat inledningsronderna, men i sjunde och åttonde kom han åter till korta, hade en del blämmor i ansiktet, men mer psykiskt än fysiskt knäckt gav han helt enkelt upp vid nionde rondens start. Uzcategui ny interim-champ således på TKO 9 ..!

På andra sidan Hudsonfloden i Manhattan, New York gick den andra stora dubbel-galan, i Madison Square Gardens Theater, och här gjorde åter Dmitry Bivol (13-0/11 KO) succé med ett utomordentligt starkt försvar av sin WBA-VM-titel i lätt tungvikt mot kubanen Sullivan Barrera (21-2/14 KO) – då han dominerade matchen rakt igenom och tvingade Barrera till reträtt i vilken han fick mycket lite uträttat, även om han hämtade sig något i mittenronderna .. och avslutade sedan med en vass knockout i tolfte och sista ronden med blott sekunder kvar av fighten, TKO 12, tid 1:41..!

Själva formella huvudmatchen vann Sergey Kovalev (32-2-1/28 KO) på en säker och gedigen TKO 7 över forne kompisen och utmanaren Igor Mikhalkin (21-2/9 KO) i försvar av sin WBO-VM-titel i lätt tungvikt .. i en match han dominerade hela vägen, men där Mikhalkin ändå visade stort hjärta och kämpade hårt för att hänga med tills han räddades av ringdomare Steve Willis på 2:25 av den sjunde omgången, då övermannad, blodig och mosig, men egentligen inte ”ute” …

I Europa hade även vi en betydande fight i lätt tungvikt tidigare på lördagsnatten då Dominic Bösel (27-1/19 KO) kröntes till Europamästare (EBU) med en gedigen poängseger vs Serhiy Demchenko (18-2-1/12 KO) i Stadhalle i Weissenfels, Tyskland i en 12-rondare om den vakanta titeln. Demchenko kom starkt mot slutet men förlorade ändå klart; siffrorna skrevs 116-112 x 2, 118-110.