WILDER VS FURY I LA 1/12 – HET PRESSTRÄFF I LONDON IDAG; STEVENSON-GVOZDYK DITO 1/12

okt 01, 2018
boXning

I helgen spikades WBC-VM-fighten i tungvikt mellan regerande kung Deontay ”Bronze Bomber” Wilder och förre obesegrade och absolute världsmästaren Tyson ”Gypsy King” Fury till den 1:a december och till Staples Center i Los Angeles. Biljetterna släpps nu i veckan från $75 och uppåt, och just nu befinner sig de båda tungviktsbjässarna på en pressturné med stopp i London idag, till New York imorgon och till Los Angeles på onsdag.

På pressmötet i London gick Fury på Wilder med orden ”jag vill känna på kraften i dig ..” varvid en stunds knuffande bröt ut och säkerhetsfolket fick ta isär dem. Wilder: ”Jag handlar helt och hållet om stora avgörande knockouter .. det är vad jag gör! Detta kommer jag att göra till min karriärs största knockout!” Fury: ”Ingen 15-stenars man (95 kg) på denna planet kan spöa Tyson Fury. Jag kommer att stå där och bevisa vad jag kan göra med den här idioten. Jag kommer mosa nyllet på honom!”  

Los Angeles har i viss mån valts för sin historiska signifikans i tungvikts-sammanhang. Joe Louis och Muhammad Ali har försvarat VM här, Lennox Lewis mötte Vitaly Klitschko i just Staples Center 2003.

Samtidigt har det också blivit klart att WBC-VM-kungen i lätt tungvikt Adonis ”Superman” Stevenson (29-1-1/24 KO) kommer att försvara sin VM-titel nästa gång just den 1:a december han också, och att det blir i Videotron Center i Quebec City i Canada mot sin obligatoriska utmanare Oleksandr ”The Nail” Gvozdyk (15-0/12 KO). Stevensons rykte fick en liten törn senast då han blott med nöd fick till oavgjort mot Badou Jack. Detta blir ”Supermans” tionde försvar av titeln. Vid på-annonseringen av matchen lämnade boxarna varsitt ’statement’. Stevenson: ”Jag vet att många redan börjat räkna bort mig mot denna obesegrade olympiska medaljör, men mitt svar är att jag fortfarande är #1 i lätt tungvikt och har flera kapitel kvar att skriva. Jag kommer inte att svika er den 1/12, jag kommer vinna på KO!” Gvozdyk: ”Jag är en av de bästa boxarna i lätta tungvikten, och jag är här för att bevisa det. Adonis har suttit på tronen alldeles för länge – nu är det min tid att ta över!”