WILDER’S HÖGER RÄDDADE KVÄLLEN MED KO 7 ..!

nov 24, 2019
boXning


WBC-världsmästaren i tungvikt Deontay Wilder (42-0-1/41 KO) räddade sin titel, sitt rykte och den stora returen mot Tyson Fury nästa år (februari) med en överraskande och helt avgörande enda ruggig höger i 7:e ronden, då han slog ut den kubanske utmanaren Luis ”King Kong” Ortiz i MGM Grand Garden i Las Vegas. Nevada, USA..!

Dessförinnan hade det varit en brant uppförsbacke för Wilder, som inte fick till mycket rätt och riktigt mot en vasst och för sin massiva kroppshydda snabbfotad utmanare, som gjorde en taktiskt bra genomförd match. Det enda Wilder inledningsvis månne imponerade med var en storståtlig entré utspökad till någon slag besynnerlig ’rymdvarelse’ i guldlamé broderad tyg-rustning med en mask och krona på huvudet beströdd med diamanter och krafs, långsamt paraderande fram till och upp i ringen. Ortiz kom i motsats småspringande till ringen, i en snygg men mer traditionell vit boxar-kappa, till synes ivrig att komma igång.

Wilder var, inte så ovanligt för hans del, lite flaxig i rörelserna vid matchens upptakt och oprecis i sina långa slag medan den betydligt ’fyrkantigare’ men åtta kilo tyngre Ortiz (nu 31-2/26 KO) gick bestämt till offensiv och från sin southpaw-gard levererade en mycket bra vid vänster redan i första ronden och fortsatte göra så i varenda rond därefter. Det var som att Deontay inte kunde läsa kubanens räckvidd rätt utan nästan såg förvånad ut över att blir träffad, några gånger dessutom rätt skarpt! Nästan såsom ilsken på sig själv svarade ”The Bronze Bomber” Wilder i tredje med en bra avslutande sekvens, där han de facto fick utmanaren i lite bryderi, och möjligen tog den ronden på det, men annars tycktes han förlora första, andra, fjärde, femte och sjätte ronderna och hade i sanning ingen bra kväll.

Sjunde ronden öppnade på samma vis med Ortiz landande sin stora vänsterswing och till synes lätt frustrerad tvangs Wilder backa upp, men så som en blixt från klar himmel drämde han dit högern, klockren träff över pannan, och ”King Kong” stöp utmed repen (liggande nästan under), svårt träffad. Ringdomare Kenny Bayless rusade in och räknade och Ortiz tog sig upp under räkningens slutsekunder men Bayless fortsatte till ”ten and out”! KO på tid 2:51 av rond 7.

 

Därmed försvarade Deontay Wilder sin tungviktstitel för tionde gången och har nu suttit som WBC-kung i fem år – han erövrade WBC-bältet i januari 2015 – och vägen är öppnad för den största fight som går att göra i viktklassen, returen mot Tyson Fury redan satt till 22/2 2020. Dessförinnan har vi ju dock den mycket färgstarka returen mellan Andy Ruiz Jr och Anthony Joshua i Saudiarabien den 7/12 om WBA/IBF/WBO/IBO-titlarna.  

 

I de uppbackande titelfighterna i MGM Grand Garden erövrade VM-kungen i fjädervikt Leo Santa Cruz (nu 37-1-1/19 KO) även WBA-VM-titeln i super feather/lätt lättvikt med en säker poängseger över 12 ronder (117-110 x 2, 115-112) över Miguel Flores (24-3/12 KO) .. och Brandon Figueroa (20-0-1/15 KO) försvarade sin WBA (Regular) VM-titel i super bantam/lätt fjäder genom att gå oavgjort 12 mot betydligt tyngre Julio Ceja (32-4-1/28 KO) – som inte klarade invägningen och således vid vinst inte hade kunnat vinna VM.

 

På andra sidan Atlanten, i Echo Arena i Liverpool, England försvarade på lördagsnatten Callum Smith (27-0/19 KO) sina WBA-VM & WBC/Diamond-titlar i supermellanvikt mot John ”The Gorilla” Ryder (28-5/16 KO) på poäng över 12 ronder (117-111, 116-112 x 2) i en ruffig fight där båda fick cut över högerögat.