WLADIMIR KLITSCHKO HÄNGER UPP HANDSKARNA

aug 04, 2017
boXning

Det blir ingen retur på jättematchen mellan Anthony Joshua och Wladimir Klitschko – den bästa och mest rafflande tungviktsfighten på över tjugo år – trots långt gångna planer på en sån match i Las Vegas den 11/11. Allt som återstod var Wlads signatur på kontraktet. Istället kom igår kväll beskedet från ”Dr Steelhammer” att han de facto avslutar karriären och drar sig tillbaka – eller som han själv uttrycker saker startar sin nästa karriär som entreprenör och businessman. ”Jag har uppnått allt jag nånsin drömt om och nu är tiden inne för en annan och ny karriär; jag kunde faktiskt aldrig föreställa mig att jag skulle ha en så lång och otroligt framgångsrik boxningskarriär som jag haft, det har varit en fantastisk resa, men nu är det tid för mig att göra annat”…
Den 41-årige ukrainaren höll WBO-VM 2000-2003 och sedan IBF-VM från 2005 adderandes WBO, WBA och IBO-bältena under vägs gång till den erkända positionen som absolut Champion of the World och regerade suverän fram till 2015. Den otroliga matchen mot Joshua inför 90.000 åskådare på Wembley i april blev därmed den sportsliga slutpunkten på en karriär omfattande 69 proffsmatcher – 64-5/53 KO.