Wladimir Klitschko .. och Buster Douglas .. snackar!

okt 29, 2014
admin

Världsmästarna talar ut med media. En gammal doldis, och dagens regerande kung, har i veckan låtit prata med pressen. Vi återger en del av snacket.

Nyhetsbild_132_Douglas_Klitschko

Klitschko: Jag kan hålla på länge än!

Wladimir Klitschko, Världens VM-kung sedan april 2006 (IBF/Chris Byrd TKO 7), adderandes WBO-titeln (Sultan Ibragimov poäng 12) 2008 och definitiv världsmästare då han slog ut WBA-kungen Ruslan Chagaev (TKO 9 & erkänd av THE RING) 2009 – detta trots att WBC-titeln då hölls av storebror Vitali, som vägrade möta honom – och sedan dess ohotad kung under nu totalt 17 VM-matcher. Och räknar man den tidigare sejouren som WBO-kung (2000-03) så har han ytterligare 7 VM-matcher plus den misslyckade chansen mot Lamon Brewster – totalt 25, varmed han börjar närma sig en tangering av Joe Louis rekord, låt vara den senares 27 VM-matcher var alla om den riktiga VM-titeln, och ”The Brown Bombers” 25 titelförsvar var i en enda följd (1937-49).

 

Han intervjuades av Fightnews häromdagen. På frågan om hur länge han skall hålla på och när det blir dags att abdikera, svarade han:

”Jag vet helt enkelt inte. Jag känner mig oförskämt bra och tänker att jag kan fortsätta länge än. Men ingen kan hålla på i evigt, så är det bara. ”

 

Om den kommande VM-fighten mot Kubrat Pulev (15/11): ”Jag håller mig till reglerna, som jag alltid har gjort och allt hans snack om nya tester, och olympisk testning, det där är bara skitsnack för att komma ’under mitt skinn’ .. det härstammar från Sauerland, som kör alla tricks de kan, precis som de prövade vid Povetkin-kampen. Det biter inte.”

 

Om framtida utmanare: ”Det är många i kö för att få chansen .. till och med han den där, vad heter han nu? .. Briggs. Nej, han är inte rolig, inte efter restaurang-grejen, och han skall få svettas. Men det kommer yngre folk som är intressanta. Jag är lite avundsjuk på Deontay Wilders record .. 32-0, alla KO-segrar. Men han måste ta sig förbi Bermain Stiverne om WBC-bältet. Och då säger de att om jag ska boxa segraren så måste jag ge upp alla mina andra bälten. Idiotiskt, kommer inte att ske. Men vi får se .. Och bakom dem kommer Anthony Joshua .. och det är en verklig talang! Han har storleken, vikten, styrkan och ungdomen och en stark amatörbakgrund.”

 

Om att alla försvar är i Europa .. & om USA-marknaden: ”Det blir så, och det har med förhållandet euron vs dollarn att göra. De riktiga pengarna är här i Europa. Visst, jag bor i USA och Hayden och jag skall strax ha barn, i USA, och vi ser båda storligen fram mot det. Men även vad gäller USA-marknaden får vi se framtiden an.”

 

Om sin egen storhet: ”Jag har gjort bra, men jag är inte färdig ännu. Det kommer mer. Och den som verkligen skall beundras är min bror, Vitali, som nu går sitt livs match för att politiskt säkra vårt land, Ukrainas, framtid. Jag beundrar honom. Han gör nåt stort.”

 

 

Buster Douglas: Boxningens framtid är ljus!

Förre VM-kungen Buster Douglas – odiskutabel världsmästare 1990, efter att ha sensationellt slagit ut då ”oslagbare” Mike Tyson i Tokyo, trots oddsen 42-1 (!) mot sig .. och som senare det året förlorade VM mot Evander Holyfield – har länge varit en doldis, i kontrast till Tyson en man i bakgrunden och sällan framme i rampljuset. Men nu i helgen dök han plötsligt upp på ”Fights at the Fitz” i Tunica, Mississippi – och lät sig intervjuas av Tracy Morin för Fightnews:

 

Om livet just nu: ” Don Johnson och jag tränar några ungdomar, kommande tungviktsproffs, uppe i Columbus, Ohio. Vi letar efter ’that heavyweight’, den tungviktare som skall föra bältena tillbaka till USA.”

”Det är som jag gått cirkeln runt .. nu är jag tillbaka i gymet och jobbar med ungdomar. Det är som jag ser mig själv starta på nytt. Det är smått fantastiskt .. en härlig känsla!”

 

Om mediafenomenet Mike Tyson. ”Tyson .. nej, vi träffas aldrig – jag läser om honom och vad han gör, precis som alla andra ..!”

 

Om karriären och framtiden: ”På det hela taget har det varit en bra resa .. det var blod, svett och tårar, men jag fullbordade ändå min barndoms dröm och blev Champion of the World. Nu har jag all denna kunskap och kan föra den vidare till nästa generation, och det är jag glad över.”

”Vi väntar alla på nästa amerikanska Champion, och håller boxningen vid liv. Boxningssporten klarar sig bra och kommer att bli än bättre. Framtiden är ljus.”