YAMANAKA SLOG SOLIS I THRILLER! LOPEZ NY MÄSTARE!

mar 04, 2016
boXning

image
Den japanske VM-kungen i bantamvikt (WBC-version) Shinsuke Yamanaka (25-0-2/17 KO) försvarade sitt VM-bälte för tionde gången idag i Shimazu Arena i Kyoto, Japan – det var mot förre VM-kungen (WBA/lätt bantam) Liborio Solis (23-4-1/10 KO), och det hela utvecklade sig till en riktig thriller!
Yamanaka öppnade bäst och slog ner Solis i andra ronden med en högerkrok – från south paw ställning – men Solis svarade och slog ner mästaren två gånger i tredje ronden och tog över ledning i matchen och tycktes då kunna skrälla, men Yamanaka, som erövrade VM-titeln i november 2011 och som hållit fast vid den över tidigare nio framgångsrika försvar, bet sig fast i matchen och vände till nytt övertag och i nionde ronden kunde han på nytt däcka Solis för räkning och kunde därefter metodiskt boxa hem en klar poängseger. Siffrorna var identiska 117-107 x 3. Yamanaka är en av de främsta världsmästarna vi har idag.
På samma jätteshow försvarade WBC-VM-kungen i lätt flugvikt Yu Kimura (18-3-1/3 KO) mot Mexicos Ganigan Lopez (27-6/17 KO), men det gick inte alls som tänkt för den japanska stjärnan. Båda gick jämnt genom matchen utan att det nånsin blev större action men fördelade till synes rond-segrar mellan sig så att det i mångt och mycket blev en smaksak vem som egentligen vann, även om det i slutändan verkade som mästaren gjort för lite. Domslutet blev likväl en chock för hemma-publiken. Två domare hade mycket klart Lopez som segrare 119-109, 118-110 medan den tredje domaren hade oavgjort 114-114. Ganigan Lopez kröntes till ny mästare!