YIGIT, BARANCHYK, PROGRAIS & FLANAGAN I ’WORK OUT’

okt 24, 2018
boXning

Vid gårdagens offentliga träning i New Orleans Boxing Club inför lördagens båda kvartsfinaler i årets World Boxing Super Series superlightweight/lätta welterviktsturnering visade samtliga fyra stjärnor upp något av vad de besitter i en ring, om än av lättare slaget. De verkliga tränings-förberedelserna är nu gjorda, nu görs bara lättare ’work out’ fram till fight time.

Anthony Yigit skuggboxade för kamerorna medan motståndaren

Ivan Baranchyk brände av en uppvisning av sin hårdtrimmade fysik .. stora hemmastjärnan

Regis Prograis skuggade medan

hans motståndare britten Terry Flanagan slog på putor.

Prograis, även kallad ”Rougarou” – efter en mytisk varulfs-liknande best – talade gärna med media om sin dubbla roll som favorit och ’hemvändare’: ”Jag är född här i New Orleans, bodde här mina första 16 år tills orkanen Katrina förstörde vårt hem och vi flyttade till Houson, Texas .. men jag började boxas här och jag kom ju hem för min kvalificeringsmatch mot Juan Jose Velasco, den fight som gav mig platsen här i turneringen .. jag är första-seedad och jag tänker inte låta något eller någon stå i vägen för mig på marschen mot Ali Trophy och seger i WBSS.”

”Flanagan är en riktigt tuff snubbe, före detta världsmästare”, fortsatte Prograis, ”men jag valde själv honom för jag vill ha tuffast möjliga motstånd; det kommer att bli en explosiv fight, men det är alla mina matcher. Jag kommer med fyrverkeri! Det här är inte en vanlig boxnings-gala, det är så mycket mer. Detta kommer att bli one-hell-of-a-show!”

Prograis fight med Flanagan gäller WBC/Diamond-bältet – segraren där möter redan kvalificerade Kiryl Relikh; Baranchyk vs Yigit gäller vakanta IBF-VM-bältet – segraren där möter segraren i sista kvarten den 3/11 i Glasgow, Skottland mellan Josh Taylor-Ryan Martin.

Bilderna är credit: ewilsonphotos/World Boxing Super Series.