YIGIT BOXAR I WORLD BOXING SUPER SERIES ..!

jun 28, 2018
boXning

Nu är det klart att Europamästare Anthony Yigit startar i årets upplaga av World Boxing Super Series, i den andra tillkännagivna viktklassen i år, den lätta weltervikten. Yigit (21-0-1/7 KO) möter Ivan Baranchyk (18-0/11 KO) om den vakanta IBF-VM-titeln i lätt welter/super lightweight, vilken match då kommer att ingå som första bokade redan utsedda kvartsfinal i WBSS-turneringen, tillika alltså en VM-match ..!

 

Det är ett fantastiskt tillfälle för Yigit att komma upp på högsta värld-scenen i sammanhanget och härliga möjligheter att tjäna verkligt stora pengar. Gagerna är ännu tillkännagivna i årets omgång av WBSS, tillika kallat ”Ali Trophy”, men det handlar om miljonkronorsgager i första omgången (kvartfinalerna) plus häftiga bonuspengar och mångdubbelt större pengar i nästa omgång (semifinaler) och än mer i en final.

Riktigt hur turneringen sätts ihop i år är ännu inte tillkännagivet men nu är det ändå klart att två viktklasser kommer att avverkas – en tredje, ännu inte preciserad, kommer tillkomma – och de som nu är inbokade är bantamvikten och lätta weltervikten/super lightweight.

 

I bantamvikt har sedan tidigare starten av tre världsmästare tillkännagivits: Ryan Burnett, WBA; Emanuel Rodriguez, IBF; Zolani Tete, WBO – här kommer ytterligare fem namn att tillkomma.

 

I super lightweight tillkännagavs igår att WBA-kungen Kiryl Relikh startar – och nu idag alltså den redan spikade kvartsfinalen Ivan Baranchyk vs Anthony Yigit om vakanta IBF-VM .. ytterligare fem namn kommer att tillkomma.

Första omgången – kvartarna – är tänkta att gå av stapeln i september-oktober-november .. semi-finalerna i början på nästa år och finalerna till våren 2019.

Ivan Baranchyk är en 25-årig vitryss (dock född i Amursk i Ryssland), som efter en stark amatörkarriär med JVM-guld 2009 som främsta merit gick över till proffs 2014, redan under första året utflyttad till Miami, Florida och har nu gått obesegrad genom 18 proffsmatcher, och levt upp till ringnamnet ”The Beast” och vunnit USNBC-titeln (WBC:s USA-titel) i viktklassen och marscherat upp högt på världsrankingen, sedan en tid obligatorisk utmanare om IBF-titeln – och där nu således svenske Yigit antagits som motståndare, kvalificerad via EM-titeln och världsranking. OCH nu är således båda en del av WBSS-turneringen.

 

Anthony Yigit, i dagens press-release, om sina chanser: ”Det är en stor möjlighet som presenterar sig här  och jag är hedrad över att kunna ta plats att boxa mot de allra bästa i viktklassen. Denna Ali Trophy-turnering är ett utmärkt exempel på boxning när den är som bäst promotad – de bästa möter de bästa! Det är precis vad jag vill göra, och det här blir de motståndare jag vill möta!”  

Baranchyk säger: ”Jag är glad över att deltaga i denna turnering för det ger chansen att vinna alla titlarna och bli bäst i världen – det är i min natur att min vilja och kärlek till sporten kommer att ta mig till Ali Trophy!”