YIGIT FÖRLÄNGER MED SAUERLAND; RESER NU TILL EM-FIGHTEN

nov 29, 2017
boXning


Idag meddelades att Europamästare Anthony Yigit förlängt sitt avtal med Team Sauerland; detta blev klart blott tre dagar före EM-fighten mot Joe Hughes, som går nu till helgen, på lördagen den 2/12 i Leicester Arena i Leicester, England.
”Jag är glad över att ha kunnat förlänga mitt avtal med Team Sauerland – jag började proffsboxas hos dem och jag tror att vi tillsammans kan gå hela vägen. De är mycket professionella och har alltid varit bra mot mig och sett till mitt bästa, så det har aldrig varit någon tanke på att gå någon annanstans. Jag har ett mycket bra förhållande till min promotor Nisse Sauerland, både professionellt och personligt; han vill mitt bästa. Vi erövrade EM-titeln tillsammans och tog det bältet till Sverige för första gången på femtio år, så vi har redan gjort historia, men jag är övertygad om att vi framöver också skall nå VM – det är målet!”
Detta säger Yigit i en press release idag, där Nisse Sauerland tillfogar att han delar Yigit framtids-planer och mål, och tror att om ett år kommer Anthony att ha nått VM.
”Vi är förtjusta över att Anthony signat det förlängda avtalet, och vi ser fram emot ett långt och framgångsrikt förhållande. Anthony är en mycket speciell talang och en viktig del av våra framtida planer, och vi tror han kan gå hela vägen till VM-titeln!”

MEN dessförinnan har teamet att ta itu med först och främst helgens EM-försvar mot Hughes.
”Vi kan inte se förbi Hughes, det är en mycket tuff motståndare, som alla britter är”, säger Yigit. ”Jag har bara respekt för honom, och jag vet att jag måste komma med mitt ’A-game’, men jag är fokuserad och övertygad om seger.”

Idag på morgonen genomförde Anthony sin ”Tre-dagars-kontroll”-vägning, då han fick väga blott 3% över titelvikten, dvs 65,4 kg – och det var exakt vad han vägde vid kontrollen kl kvart över 9 på onsdagsmorgonen. Allt OK för ”go”, således. Ikväll reser han in till London, för vidare transport till Leicester. Torsdag och fredag blir lättare träning och pressmöte, fredag kväll invägning för fighten – då skall båda boxarna klara titelvikt på 63,5 kg – och på lördag är det fight time!