YIGIT: ”JAG ÄR UTMANAREN SOM KOMMER FÖR ATT SLÅ MÄSTAREN!”

feb 10, 2017
boXning

IMG_2448
Öga mot öga mönstrade Lenny Daws (30-4-2/11 KO) och Anthony Yigit (18-0-1/7 KO) varann vid onsdagseftermiddagens pressmöte, varefter de två uttalade sig för media om deras uppgörelse om Europatiteln i lätt weltervikt (super lightweight) i Westcroft Leisure Center i Carshalton i England nu på lördag.
För britten är detta tredje försöket att erövra EM, efter två tidigare bittra och tveksamma nederlag, först mot Michele Di Rocco 2013 (diskutabel poängförlust) och mot Ruben Nieto 2015 (’diskad’ i poängledning; varefter Nieto hoppade av returmötet ifjol) och han säger sig nu redo att ställa saker och ting ”till rätta” – nu skall han ta den titel som sedan länge borde varit hans. ”Min träningscamp har varit utmärkt, mina ryggproblem är fixade. Detta är tredje chansen för mig, och nu skall jag helt enkelt vinna. Jag ser fram emot jobbet på lördag!”
Anthony Yigit kan med en seger på lördag bli den sjunde svensk som erövrar en EM-titel på hundra års kamp om detta klassiska bälte, den förste i så fall att ta hem trofén sedan Anders ”Lillen” Eklund gjorde det 1987 – för trettio år sedan. Han tar en tuff men ödmjuk inställning till uppgiften: ”Jag anser att Lenny egentligen vann förra EM-fighten, så vår inställning är att vi möter regerande Mästaren och jag ser på mig själv som utmanaren och har förberett och tränat mycket hårt, och jag tror att detta är mitt öde att vinna EM och gå vidare till att boxa om VM-titlar – men först skall vi se till att få detta jobb gjort!”