YIGIT LADDAR I LONDON INFÖR ARMANDO ROBLES

aug 17, 2016
boXning

imageimageAnthony Yigit (17-0-1/7 KO) laddar som bäst i Pancras Gym i London med C J Hussein, och med Mikaela Laurén som främsta träningskompis, inför den stora showen i Stockholm den 10/9. De har börjat lägga ut små rapporter på sociala media, ganska så kul grejer, som visar att de har roligt mitt i slitet. Yigit förbereder sig för sin kanske tuffaste uppgift hittills i proffsringen, mot en riktig ringräv av ”värsta sorten”, en stentuff mexikan som varit upp på högsta elitnivå, den regerande IBF Latino-mästaren (vars titel dock inte har något med Stockholmsfighten att göra) Armando Robles (30-4-2/17 KO). Robles har tappat en enda match i förtid, har gjort slut på legenden Livingston Brambles kartriär, höll mexikanska titeln i lätt welter 2010-12, fortsatte som WBC/Fecarbox (latino) mästare – tog titeln mot Ivan Alvarez – tappade ett par poängdomslut just när han var i VM-utmanarläge men kom tillbaka med segern om IBF/Latino-titeln – slog Omar Estrella – och är trots 38 års ålder ännu en faktor i gamet.
Yigit: ”Jag har kollat hans matcher och det är en riktig tuffing. Han har en bra record på 36 matcher (red. anm: 37 egentligen, 1 No contest) varav 30 segrar och 2 oavgjorda, så jag väntar mig ett ’krig’ hela vägen. Som alla mexikaner är han stark och offensiv. Han kommer för att vinna. Men det passar mig. Det är sådan matcher jag behöver, och fansen kommer att älska detta!”
Och om fansen på hemmaplan – äntligen .. för första gången som proffs – i Stockholm (förra matchen blev ju inställd med några dagars varsel) säger han: ”Folk frågar mig, när kommer du hem .. när skall du fightas i Stockholm? Nu händer det äntligen, och det känns härligt! Jag kommer att ha fullt med familj och vänner som stöttar mig och jag vill visa dem vad det är jag jobbat så hårt för att uppnå. Det kommer att bli fantastiskt. Hovet är ju nära hemmavid, där jag växte upp, så det blir som en riktig ’homecoming’ för mig!”