Yigit mot förre VM-kungen DeMarcus Corley i Nyköping

nov 06, 2015
admin

imageIimageAnthony Yigit, alltjämt obesegrad som professionell boxare (15-0-1/6 KO) får på sin lott i den stora boxningsgalan i Nyköping den 19/12, ett verkligt tufft test i karriären, då han ställs mot förre VM-kungen i viktklassen (lätt weltervikt) DeMarcus ”Chop Chop” Corley (42-25-1/25 KO). Corley må vara en man som ser slutet på en lång karriär, 41 år gammal, och numera med en ganska fläckad record, men de många nederlagen på senaste årtiondet till trots har han bara förlorat på högsta nivå och nästan alltid i titelsammanhang och oftast mycket knappt på poäng, som senast i augusti månad mot Nery Saguilan om WBC:s Fecarbox-titel, som var absolut jämn hela vägen. Veteranen har gjort inte mindre än 18 titelkamper, varav 7 om VM; han höll WBO-VM 2001-03, Nord-Amerikanska (NABF) 2012 och har en fullständigt grym rutin (hans record skrivs som en lätta welterviktens ”Who´s Who”: Randall Bailey, Zab Judah, Floyd Mayweather, Darryl Tyson, Miguel Cotto, Junior Witter, Devon Alexander, Marcos Maidana, Lucas Matthysse, Ruslan Provodnikov, Paul McCloskey, Viktor Postol ..) och han har saboterat många unga förmågors försök att göra sig ett namn via honom. Alltid aktuell, även om det nu går mot sista kapitlet.
Detta blir den 24-årige Stockholmstalangens hittills tuffaste test, men han räds inte uppgiften; säger i pressutlåtande: ”Jag har inte råd att ta lätt på det här jobbet, det är definitivt den svåraste uppgift jag fått så här långt .. Jag tror inte han kan mäta sig med mig i snabbhet eller styrka, men han kommer att försöka att vara smartare, och det måste jag vara varse. Det gäller för mig att ligga steget före honom i allt, inte låta honom komma underfund med mig. Han kommer inte för att strula runt, han kommer för att vinna, och jag får räkna med ett riktigt hot.”
Matchen är nu inlämnad till Kampsportdelegationen för begäran om en matchlängd på 10 ronder. Det beslutet torde tas inom kort.