YIGIT OCH MARTIN SNACKAR EM INFÖR LÖRDAGEN

sep 26, 2017
boXning


Sandor Martin (29-1/10 KO), utmanare om EM-titeln i Solnahallen, Stockholm denna lördag, en 24-åring från Barcelona med redan fina meriter (spanska titeln, WBC Youth Silver-bältet, EU-titeln) och just nu i färd med att packa trunken för avresa till Sverige, har tagit bladet från mun och sagt vad han har på hjärtat i en intervju med Ed Roff.
”Anthony Yigit är en bra boxare, en riktig krigare, men han är inte bättre än jag. Jag är faktiskt på ett högre plan än han och han kommer att befinna sig i sin karriärs svåraste fight. Jag är mycket säker på min seger och Yigit vet det”, säger utmanaren, som är southpaw i ringen, precis som Yigit. ”Det kommer att bli ett nöje att resa till Sverige och besegra mästaren i hans hemstad, framför hans eget folk. Jag är mycket motiverad för detta. Över 100 fans reser från Spanien för att heja på mig och jag har redan en hel del vänner i Sverige, speciellt i Hammarby och fotbollsklubbens fans kommer att backa mig på lördag. Detta är en stor möjlighet för mig och jag har tränat mycket hårt och är 100% redo att ta titeln. En seger är allt jag begär, men en vinst på KO vore extra härligt att inleda min tid som Europamästare med!”
Regerande Europamästare Anthony Yigit (19-0-1/7 KO), som flyttat hem bopålarna efter några år i England, är vid 26 års ålder framme vid sitt första stora delmål, EM-titeln, och med den i ryggen skall han inom kort gå efter det ledande utmanarfältet i världen, men måste då först röja undan sin första utmanare om den titel han så övertygande tog från Lenny Daws i februari, och han är inte Martin svaret skyldig. Han dedicerar matchen till alla fans som inte kunde följa honom till England när han vann titeln och tog det åtråvärda blåa bältet med guld-emblem, och säger om kampen:
”Jag är inte orolig för pressen på mig, jag har aldrig känt press av att boxa på hemmaplan eller av att så mycket står på spel. Det eggar mig bara! Detta är en sån match jag vill ha. Jag vill boxa i stora fighter och om stora titlar. Det gör mig bara hungrigare och än mer bestämd. Jag känner mig upprymd över att ha publiken bakom mig. Jag var den första svensk som vann en match i OS på 16 år, jag var den första att vinna EM-bältet på 30 år och nu är jag den första som boxar om EM på svensk mark på över 50 år ..! Det är speciellt. Jag vill fortsätta vara den som skapar historia och sätter rekord, och jag vill ta det här ytterligare en nivå upp!”
Och om utmanaren säger han: ”Jag vet att Sandor Martin är en tuff kille. Han är en bra tekniker och har ett hjärta som en champion. Jag är säker på att han blir mästare en dag, men inte nu och inte på min bekostnad. Det här är mitt ögonblick och ingenting kommer att stoppa mig!”