YIGIT REDO FÖR DE OBESEGRADES MÖTE

maj 06, 2016
boXning

imageAnthony ”Can You Dig It” Yigit (16-0-1/7 KO) är full av tillförsikt inför lördagens möte med likaså obesegrade Philip Sutcliffe (9-0/6 KO) i Barclaycard Arena i Hamburg. De boxar på förmatch-cardet till EM-fighten i tungvikt mellan Derreck Chisora och Kubrat Pulev, ett världsklassmöte i tyngsta divisionen.
Anthony har snackat med Sauerlands Edward Roff inför tävlingen och lovar en förstklassig fight: ”Det skall bli skönt att komma in i ringen igen. Jag har varit utan match i fem månader nu och det är min första match med nya tränaren C J Hussein, så nu vill jag visa alla var jag står!”
Senast Anthony var i ringen var då han på ett imponerande sätt stoppade förre VM-kungen DeMarcus Corley, som efter tre ronders briljant boxning – där Yigit tog klart kommando i tredje – helt sonika valde att inte komma ut till fjärde ronden.
”Jag har utvecklats sedan jag började jobba med CJ, och det fina med det är att han vill inte ändra min stil utan vet att jag kommit så långt jag gjort tack vare den, men han har justerat mindre saker, mest på mitt försvar och fokuserat på att få mig bli snabbare, starkare och explosivare.”
”Jag vet att Sutcliffe är en stark puncher och han gillar gå offensiven så detta blir en bra match och det kommer att bli tufft – men det diggar jag; jag vill ha tuffa matcher och vill leverera en riktig fight, och jag tror folk kommer gilla detta! Mina fans vet vad de får, jag ger 100% och vill vara publikfavorit. På lördag skall jag ge alla en match att minnas och försöka stjäla showen!”
Viaplay Fighting visar tävlingen med start kl 18.
BILDEN: Anthony Yigit stoppar De Marcus Corley; foto KGZ Fougstedt