Yigit säker på seger

feb 02, 2015
admin

Nyhetsbild_220_Yigit_två_nollDet drar ihop sig till stor boxningsshow i Frederikshavn nu på lördag den 7/2, då Sauerland Promotions presenterar Nordic Fight Night, med stort svenskt intresse.

Själva huvudmatchen i Arena Nord är danske cruiserviktaren Micki Nielsen (16-0/12 KO) som möter Julio Cesar Dos Santos (27-3/24 KO) om WBC International cruiserviktstitel, men den kamp som drar till sig hetast nordiskt intresse är semin mellan danska stjärnan Kim ”Golden Boy” Poulsen (26-1/7 KO) och vår Sauerland-anknutne Anthony Yigit (11-0/4 KO), som möts om WBC Baltic welterviktstitel. Båda kamperna över 10 ronders distans.

Yigit går alltså upp en viktklass för detta intressanta nordiska möte. Vår OS-man i London 2012 spöade ju ganska effektivt Kasper Bruun om motsvarande titel i lätt welter förra året, men nu blir uppgiften ett nummer större både vad gäller vikt och rutin. Yigit uttalade sig emellertid tufft inför media igår: ”Det kommer att bli många besvikna danskar i Frederikshavn. Jag kommer att slå Poulsen, och då står det 2-0 till Sverige! Jag har sagt det förut och jag säger det igen, jag är bäst i Skandinavien på min vikt, och jag ska bevisa det på lördag.”

Anthony håller upp två fingrar mot andra handens ’nolla’ och tillägger: ”Jag tycker det ska bli riktigt kul att boxa om min andra baltiska titel; jag föredrar lätt welter men eftersom detta är den match man vill se, så tar jag den på welter. Det kommer inte att göra nån skillnad. Precis som med Bruun kommer inte Poulsen att klara min press. Han gillar att kontrollera motståndaren och bestämma tempo, och det kommer han inte att kunna göra här. Han kommer att få det jobbigt, och han har inget jag inte sett förut. Jag är övertygad om min seger.”

Tävlingens andra semi är returkampen mellan Dennis Ceylan och Christian Montilla i fjädervikt – oavgjort förra gången – över 8 ronder, och på förmatchprogrammet återfinns ytterligare fem 8-rondare, varav i övrigt inte mindre än fyra norrmän boxar: Tim-Robin Lihaug, Simen Smaadal, Alexander Hagen och förre VM-kungen Magne Havnaas son Kai Robin Havnaa, som nu går sin andra proffsmatch.