YIGIT TILLBAKA I RINGEN 16/2

feb 05, 2019
boXning

Anthony Yigit (21-1-1/7 KO) gör comeback i boxningsringen i Koblenz, Tyskland den 16 februari, då han tar sig an Mohammed Khalladi (10-7-1/5 KO), en tunisisk-född italienare med hyggligt starkt record och ett skarpt test för svensken i återkomsten.

Yigit gjorde en världen över berömd insats mot Ivan Baranchyk om IBF-VM-titeln i WBSS-turneringens kvartsfinal i Lakefront Arena i New Orleans den 27/10 förra året, föll på en ögonskada som nu är läkt och är redo att köra igång jakten på nya titlar igen.

”Jag har tränat i Las Palmas på Kanarieöarna. Sverige är för kallt just nu och i Las Palmas har jag bra klimat och bra träningsmöjligheter. Jag har sparrat med bl a min vän, den finske fightern Jarkko Putkonen, som har mött Khalladi och gick oavgjort mot honom i Finland, och han har visat på vad han är bra på och att det inte går att underskatta honom – och det gör jag inte. Han är definitivt en farlig motståndare, lite av en svart häst i gamet; har ju inte en fläckfri record men förlusterna är mot riktigt bra killar så det här blir tufft nog. Jag tar honom på största allvar.”

Den 27-årige svensken längtar tillbaka till ringen, men ångrar inget av sin tidigare satsning, det var värt försöket på VM.

”Ringen är mitt andra hem och det här ska bli kul, och det är bra att det blir i Tyskland, jag har alltid tagits emot väl där! Jag lärde mig massor av fighten mot Baranchyk, och vi har studerat vad som gick fel och en del bra grejer också, som vi tar med oss. Jag fick ett fantastisk mottagande från alla efter fighten – synd bara att jag inte kunde komma hem med VM-bältet. Men folk gillade sättet jag kämpade på! Ironin i det hela är att det var det igensvullnade ögat som gjorde mig berömd, och nu när det läkt så känner väl folk inte igen mig, så jag får lov bli berömd för min boxning nästa gång! Jag har inte förlorat nåt i motivation, och allt jag ville efter fighten var att komma in i ringen igen, så jag skippade julen och gick i träning på nytt så snart jag kunde. Nu är jag redo för comeback!”

 

Huvudmatch i Koblenz 16/2 är en match om WBC/International title i super welter/lätt mellanvikt mellan Abass Baraou och f d VM-kungen Carlos Molina och semi är Leon Brunn vs Viktor Polyakov med Yigit vs Khalladi över 8 ronder som extra attraction.