YIGIT VANN HISTORISK EM-TITEL INATT!

feb 12, 2017
boXning

image

Anthony Yigit (19-0-1/7 KO) från Farsta, Stockholm tog en lysande seger i Westcroft Leisure Center i Carshalton, England i natt, då han mycket klart poängslog favoriten Lenny Daws (30-5-2/11 KO) på motståndarens egen hemmaplan ..! ”Can You Dig It” Yigit blev därmed blott den sjunde svensk på hundra år av titelfighter om

IMG_2490

Europamästerskapet för proffsboxare och den förste på trettio år att stå för bedriften. Han sällar sig således nu till ett färgstarkt gäng svenska ringhjältar: Harry Persson, John Andersson, Olle Tandberg, Ingemar Johansson, Bosse Högberg, Anders Eklund .. och nu Anthony Yigit..!

IMG_2491

Det var till sist inget ”snack om saken”. Yigit jobbade suveränt bra i ringen och tog fighten till Daws, känd som ”Lightning Lenny”, och boxade stundtals ut britten. Han dominerade merparten av ronderna i en tuff och rivig fight och var den som konsekvent byggde en klar poängledning och lät aldrig Daws komma till. Han var den snabbare av de två och klart effektivast. Britten kämpade med allt han hade men det räckte inte till denna kväll, trots massivt stöd av publiken. Det var ett mästerligt jobb och en fantastiskt stark svensk insats, och den tillresta svenska hejaklacken kunde vid domslutet överlyckliga fira en svensk Champion. Domarsiffrorna skrevs till klara 118-110, 118-110 och 116-112.
Svenske proffsbasen Björn Rosengren var på plats och hyllade Anthony efteråt. ”Det var en strålande insats – han dominerade helt och vann ronderna från början till slut – en överlägsen seger! Fantastiskt!”
Anthony var efteråt trött men lycklig och samlad: ”Det känns otroligt att vara Europamästare .. fortfarande lite overkligt och svårt att sätta ord på, men det är klart att jag är lycklig, överlycklig!”
I omklädningsrummet samlade han sig till en analys: ”Daws är en mycket erfaren fighter och vi visste att det skulle bli tufft hela vägen, men jag tycker faktiskt jag hade full kontroll på fighten, och allt det vi tränat på och förberett oss för stämde för oss. Jag följde matchplanen hela vägen och jag är faktiskt riktigt nöjd med min insats, och jag tycker jag visade vilken nivå jag kan hålla och att jag nu är redo för de verkligt stora fighterna.” ”Nu handlar allt om att fortsätta framåt, och nu vill jag hem till Stockholm och få försvara titeln på hemmaplan.. och sen skall vi vidare mot VM ..!”

IMG_2486

Promotor Nisse Sauerland log brett medan han klappade om sin senaste Mästare: ”Detta var en verkligt stark insats av Anthony. Han reste hemifrån till ’lejonets egen kula’ och tog titeln från hemmafightern. Det är en stor bedrift, och han är första svensk på trettio år att erövra ett EM-bälte. Nästa jobb blir att försvara på hemmaplan.”
BILDEN: EUROPAMÄSTARE YIGIT! Foto:Team sauerland