YIGIT VS GOODWIN 23/4; PÅ TRÄNINGSCAMP MED LAURÉN

apr 04, 2016
boXning

Laurén o Yigit i FRAAnthony Yigit (16-0-1/7 KO) kommer att gå främsta match näst huvudkamperna på den stora galan i Hovet den 23/4, då han ställs mot mycket vasse britten Chris Goodwin (19-2-1). Yigit har adderat den ena succén efter den andra senaste två åren från utskåpningen av Kasper Bruun i april ’14 över den än mer briljanta TKO-segern över Kim Poulsen – båda matcherna på respektive dansk boxares hemmaplan – till den lysande poängsegern över Tim Schwarzkopf i Tyskland och starka jobb över Tim Owen och Chaquib Fadli till senaste suveräna insatsen mot förre VM-kungen DeMarcus Corley – en underbar match så länge den varade; Corley gav lite snopet slaget förlorat erkännande sig underlägsen; nota bene har for sedan till Danmark och slog ut nya stjärnan Usama Hadifi!

Allt detta visar på Yigits härliga frammarsch – och lägger fokus på den tämligen grannlaga uppgift han ges i Hovet.

Anthony är just nu, senaste veckan, på träningscamp i Aix-en-Provence tillsammans med Mikaela Laurén. De två gillar att träna ihop och delar just nu tränarstab. Anthony om förutsättningarna: ”Det här är en perfekt plats att träna på för en viktig fight – vi har allt vi behöver här, löparbana, swimming pool, boxnings-gym och inget som stör. Och bra sparring. Perfekt!” Laurén fyller i: ”Vi är båda stockholmare, vi har samma mentalitet och vi har båda stora mål i karriären, vi trivs ihop på träning och vi supportar varann. Han pushar mig och jag honom!”

 

Båda har ytterst viktiga uppgifter i Hovet den 23/4. Mikaela försvarar sin VM-titel mot tuffa kroatiska Ivana Habazin. Yigit möter Chris Goodwin över vad som är en planerad 10-rondare.

chris goodwinGoodwin är en 27-årig stjärna från Chester i Cheshire, England, som bortsett från en knapp förlust i debuten (2006) har en enda förlust, och det var mot stentuffe Carl Johannesen på ett delat domslut (2-1) i en BBBoC title eliminator i mars ’12. Han har en lång sträng av segrar, alla på poäng – han är ingen puncher utan en typisk brittisk ’krigare’ – och han har vunnit (lite kufiska) WBF:s VM-titel i lättvikt – poängslog Istvan Kiss augusti ’12 – och dito WBF:s Interkontinentala titel över Oisin Fagan i april ’14 och WBF:s VM-titel i weltervikt (båda vägde dock lätt welter) över Mikheil Avakyan i augusti ’14. Sedan dess har han tagit time out av flera skäl men är tillbaka i titelform sedan slutet av 2015. Detta kommer att bli en både taktiskt och tekniskt maffig uppgift.