YIGIT VS HUGHES OM EM I LEICESTER, ENGLAND 2/12

okt 31, 2017
boXningSå är det då klart – när, var, hur! Europamästare Anthony ”Can You Dig It?” Yigit (20-0-1/7 KO) försvarar sin EM-titel, i ett frivilligt försvar, mot Joe Hughes (15-2-1/6 KO) den 2 december i Leicester Arena i Leicester, England för promotor Barry McGuigan, den förre VM-kungen och Hall of Fame-fightern, som också basar över Hughes karriär.

Legendaren McGuigan var full av beröm för den svenske EM-kungen vid tisdagens presentation av EM-fighten i Leicester: ”Detta är en utmärkt huvudmatch; Anthony Yigit är en utomordentligt spännande och aggressiv boxare. Jag ser fram emot en fantastisk fight!”
Yigit: ”Det var en underbar upplevelse att försvara EM-titeln hemma i Stockholm senast, men nu ser jag fram emot ett andra försvar här, och jag vann titeln i England så jag har inga problem med att komma tillbaka hit och försvara här. Jag vet lite grand om min motståndare Joe Hughes .. jag har sett honom mot Tyrone Nurse och Jack Catterall och jag har en stor respekt för brittiska fighters, för de är alltid tuffa och jag vet att det inte kommer att bli någon lätt fight. Jag måste vara på mitt allra bästa för att vinna!”
Hughes: ”Det känns härligt att få boxa i en så här stor tävling, och jag vill verkligen visa mitt bästa inför så mycket folk som det blir här. Jag har sett Anthony Yigit boxa förut – jag såg honom mot Lenny Daws då han vann titeln och det var en stor seger för honom. Han är en stor mästare och den sortens fighter man vill vinna titeln från.”
Yigits promotor Nisse Sauerland: ”Anthony lärde sig massor av sitt tuffa försvar mot Sandor Martin i Stockholm, där det var ett tolv ronders test mot en stark utmanare. Här möter han en annan tuff motståndare och nu på bortaplan. Anthony är som forna tiders fighters. Han möter vem som helst, var som helst och vi är säkra på att han kommer att ha med sig bältet tillbaka hem till Sverige!”
BILDEN: Anthony Yigit, Barry McGuigan, Joe Hughes.