YIGITS MOTSTÅNDARE MARTIN BACKAS AV HOLYFIELD

sep 13, 2017
boXning


Europamästare Anthony Yigit laddar som bäst för sitt första försvar av EM-titeln mot tuffe spanjoren Sandor Martin, och får just smälta att utmanaren i förra veckan skrev ett matchnings-avtal med nya promotorn, Evander ”The Real Deal” Holyfield, den förre VM-kungen i tungvikt som nu ger sig in i promotionbranschen, THE REAL DEAL BOXING, och just nu signar folk som skall boxa för honom. En av de utvalda visar sig vara Sandor Martin. Det rubbar dock föga ”Can You Dig It” Yigits självförtroende.
Yigit: ”Evander Holyfield är en legend i boxning, och förhoppningsvis betyder ju detta då att han kommer till Stockholm och kollar på matchen. Men han kommer att få åka hem besviken. Martin kommer att behöva Holyfield i sin ringhörna för att ha nån chans att slå mig. Jag ska bevisa att det är jag som är ’the real deal’ den 30/9..!”
EM-fighten mellan Yigit och Martin, den första på svensk mark sedan jättedrabbningen mellan Bo Högberg och Sandro Mazzinghi den 11/11 1966, för över 50 år sedan, går i Solnahallen, och blir en historisk gala, som även om Otto Wallin föll ifrån på cardet kommer att backas upp av ett helt koppel ny, ung talang. Vi återkommer framöver med en serie notiser om förmatchprogrammet.