Z! Promotions vann purse offer om EM Price vs Teper

maj 21, 2015
admin

Nyhetsbild_328_Erkan_TeperNyhetsbild_329_Price

 

Igår avgjordes på EBU:s kontor i Rom purse offer om den uppkommande EM-titelfighten i tungvikt mellan britten David Price ”Is Right” (19-2/16 KO) och Tysklandsbaserade turken Erkan Teper (14-0/9 KO) – det handlar om den efter Tyson Fury vakantförklarade titeln. Fury bestämde sig i april för att helt koncentrera sig på den – enligt honom själv – så gott som spikade VM-fighten mot Wladimir Klitschko.

 

Purse offer-förfarandet i Rom blev en skräll! Det visade sig nämligen att Sauerland-baserade Price inte alls landade bästa bud på matchen – det gick mycket överraskande till nya promotionstallet Z! Promotions, med ett massivt bud på €252.500 – gott och väl 30.000 euro mer än vad Sauerland bjöd. Z! Har nu två veckor på sig att precisera när och var EM-kampen skall gå.

Högst noterbart i sammanhanget är måhända att Z! Promotions manager är tidigare Sauerland-anställde Hagen Doering. Price är ju inbokad för en stor show – det var tänkt den här – i Echo Arena i Liverpool den 26/6 .. nu återstår att se var EM-fighten hamnar i tid och plats. Bli inte förvånade om det blir ett ”kolliderande” datum.