ZOU SHIMING VS KIMURA INATT; GARCIA VS BRONER LÖRDAG NATT

jul 28, 2017
boXning

Det är fortsatt ’sommarlugn’ över boxningsfronten men likväl ett par tunga fighter på ’g’ denna helg. Och det börjar faktiskt redan nu på fredag natt med en stor match på liten vikt i Shanghai Oriental Sports Center i Shanghai, Kina, där jättenationens stora boxarson Zou Shiming (9-1/2 KO) försvarar sin WBO-VM-titel i flugvikt mot japanen Sho Kimura (14-1-2/7 KO). Det är Zou´s första försvar av titeln som han vann i november. Kimura håller WBO Asia/Pasific-titeln. Båda boxarna vägde in all right på torsdagen och klarade viktgränsen på 50,8 kg.

Annars är helgens största tävling förknippad med det potentiellt mycket heta mötet mellan en av boxningens ”Gossen Ruda”, den omöjlige Adrien ”The Problem” Broner (33-2/24 KO) och Mikey Garcia (36-0/30 KO) i Barclays Center i Brooklyn, New York på lördagsnatten (svensk tid söndag morgon). Garcia håller WBC-VM-titeln i lättvikt men är på väg bort från vikten och gör här sin verkliga debut i lätt welter – i en match utan titlar men desto mer prestige på spel – och Broner, som höll samma VM-titel 2012-13 tills han fick stryk av Marcos Maidana har de senaste åren huserat i lätt welter men tycks mest gå från det ena offentliga bråket till det andra, nyligen arresterad och med väntande domstols-prövning, har varit sitt vanliga vänliga jag inför matchen, helt flippad men inte totalt urspårad. Ännu. Vid sista pressmötet på torsdagen lade de två ut texten.
Mikey Garcia: ”Jag är 100% redo. Jag är övertygad om att han är 100% redo. Det bäddar för en sjutusan till fight!”
Adrien Broner: ”Han är ingen d-a Maidana. Och det vet dem. Inte i närheten av Maidana. Det finns inte en d-a chans att han kan stoppa mig från att vinna stort .. ’the motherf**r” kan aldrig spöa mig!”
Galan i Barclays är megastor trots avsaknad av VM-fighter men med flera näst intill toppmöten – i mellanvikt möts Jermall Charlo (25-0/19 KO) och Jorge Sebastian Heiland (29-4-2/16 KO), i lätt bantam möts Rau´shee Warren (14-2/4 KO) och McJoe Arroyo (17-1/8 KO), i tungvikt möts Jarrell Miller (18-0-1/16 KO) och Gerald Washington (18-1-1/12 KO) och i lättvikt möts Katie Taylor (5-0/3 KO) och Jasmine Clarkson (4-8). Charlo håller VM i lätt mellan, Warren och Arroyo är båda nyblivna ex-mästare .. här direktkval ”in” igen, Miller vs Washington är toppmöte i tungvikt .. och Taylor givetvis en av de hetaste kvinnorna idag.