’ZURDO’ FÖRSVARADE VM MOT HART SKADAD ..

dec 15, 2018
boXning

WBO-världsmästaren i supermellanvikt Gilberto ”Zurdo” Ramirez (39-0/25 KO) försvarade sitt VM-bälte inatt i American Bank Center i Corpus Christi, Texas mot ärkerivalen Jesse Hart (25-2/21 KO) och det blev återigen – det är andra mötet om VM dem emellan – ett mycket jämnt och mot slutet riktigt rafflande uppgör, som dock Zurdo vann med ett majoritets-domslut. Efteråt fick man förklaringen till varför Ramirez boxades mestadels enhänt från åttonde ronden och framåt. Han skadade sin ena armbåge i den ronden, och kunde i stort sett bara nyttja armen till försvar därefter. Mästaren ledde då, men Hart kunde därefter hämta in poängen, och inför sista var det närmast ’dött lopp’. Då slog Zurdo på en mäktig offensiv och drev Hart framför sig i avslutningsronden, fortsatt närmast enarmad, tills Hart sista halvminuten vände på steken, skakade mästaren och hade honom i bryderi mot slutet ..! Domslutet blev 114-114, 115-113 x 2 .. till Zurdo Ramirez, som därmed behöll VM-bältet och titeln.

Efteråt antydde han att det kan vara färdigboxat i supermellan – tidigare i veckan fordrade han dock att få till en showdown mot Canelo Alvarez (förutsatt att Alvarez vinner nattens match vs Fielding) – men nu sade han att det kommer att bli en flytt upp till lätt tungvikt.

”Jag vann varje rond och jag slog honom klart igen, men jag skadade armbågen i åttonde och hade inte det skett så hade jag slagit ut honom. Nu går jag till 175 pounds (lätt tungvikt) och utmanar Gvozdyk om VM ..!”

Hart hade en vitt skild åsikt: ”Det var ju egentligen ingen match, jag stod för allt jobbet och vann klart. Gilberto är en stor fighter och jag har respekt, och han gjorde en stark 12:e rond, men jag kom tillbaka och skakade honom!”