WILDER & GVOZDYK ÄR FAVORITER TILL SEGER

nov 30, 2018
boXning

Oddsmakers har nu två deciderade favoriter i lördagens två stora VM-fighter. I tungvikts-VM (WBC) i Staples Center i Los Angeles håller man mästare Deontay Wilder som favorit (-170) mot förre mästaren och nu utmanare Tyson Fury (+140).
MEN för WBC-VM-fighten i Quebec City, Canada har man gjort utmanaren Oleksandr Gvozdyk till favorit (-180) mot mångårige VM-kungen Adonis Stevenson (+150).

I Canada har man hållit sista pressmötet och det gick lugnt och städat till. Stevenson är den VM-kung som nu hållit sin titel längst tid (sedan 2013) och han gör sitt tionde försvar på lördag. Boxarna talade med media:
Stevenson: ”Jag siktar på knockout; det är så jag tränar, så är min mentala inställning. Sugar (Hill Steward) vill att jag tänker så, men jag kan gå 12 ronder om det behövs. Och gör han bara ett misstag så kommer jag att fånga honom. Ett misstag, en punch – det är allt jag behöver. Så är det över!”
Gvozdyk: ”Jag tänker inte på vad bookmakers säger. Det betyder ingenting att de gör mig till favorit. Jag måste fokusera på det jag måste göra, inte bookmakers. Ju längre matchen går desto bättre är mina chanser. Min längd, min rörlighet och mitt tålamod kommer att vinna fighten för mig!”

I Los Angeles snackades det också, om än det tycktes bråkas mer. Wilder: ”Allt jag bryr mig om är att visa folket vad det är jag handlar om. Varje gång ger jag er en knockout. Amerika har en mäktig man i mig – ”the baddest man on the planet” – jag har lagt ner stort arbete i den här fighten, och det finns inte en chans att jag låter en man från ett annat land ta vad jag byggt upp!”
Fury: ”Jag behöver inte spöa Wilder för att bevisa att jag är bäst, Jag är den linjära mästaren. Om Deontay vinner så är han bäst, men han kommer inte att vinna. Jag är den bästa nu levande tungviktaren på jorden, och det finns bara ett sätt att bli det. Då måste du komma och ta det från mig. Det har aldrig funnits en man som fightas bättre än jag i en ring!”